Illustratie

'Lexi' Olieverf op doek, 50 cm x 40 cm
'Lexi' Olieverf op doek, 50 cm x 40 cm

Illustraties ontworpen voor het jeugdverhaal 'Ik kom van boven' geschreven en uitgegeven door Chris Moens (uitgeverij Glain vzw).


Illustraties ontworpen voor het jeugdverhaal 'Het was mijn broertje' geschreven en uitgegeven door Chris Moens (uitgeverij Glain vzw).


illustratie voor kerstkaart (digital painting)


Illustraties ontworpen voor het jeugdverhaal 'Wemke' geschreven en uitgegeven door Chris Moens (uitgeverij Glain vzw).


 

illustratie en ontwerp geboortedrukwerk


'Wenswimpers' vertelt een verhaal over angst en vriendschap.

 

De 9-jarige Mimi zit met haar familie aan de eettafel soep te eten. Plots ontdekt ze een drijvende spinnenpoot in haar kom. Hoewel haar mama Mimi probeert gerust te stellen, dat het een wimper is, slaat de fantasie van Mimi helemaal op hol. Ze weigert de soep verder op te eten en moet vervolgens zonder eten naar bed. Die nacht droomt ze over spinnensoep. In haar nachtmerrie wordt Mimi zelf door een reusachtige spin uit een gigantische kom soep opgelepeld.

De volgende morgen vertelt haar mama een verhaal over wimpers, die wensen doen uitkomen. Zo beweerde oma steeds dat je een gevonden wimper op de bovenkant van je hand moet leggen, de wimper moet wegblazen en gelijktijdig mag je, in stilte met je ogen gesloten, een wens doen!

Het bijgeloof van oma ligt aan de basis van het overwinnen van Mimi’s angst en uit zich in een heel bijzondere vriendschap met de spin uit haar nachtmerrie.

 

 

Personal work